Обучителни курсове по информационна грамотност


Уважаеми студенти,  
Университетската библиотека разработи за вас обучения по информационна компетентност! Те обхващат основни аспекти, необходими за работата Ви в библиотеката и са с практическо приложение – запознаване с електронните ни ресурси и услуги. Подходящи са както за всички ПЪРВОКУРСНИЦИ, така и за СТУДЕНТИ ОТ ГОРНИТЕ КУРСОВЕ, които искат да надградят своите знания. Обученията стартират на 4 октомври 2016 г. Продължителността на курса е 40 мин.


Изложба: През пространството и времето на Нова Европа


duchhardt_4.jpgНа 20 октомври 2016 г. в Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ бе открита изложбата „През пространството и времето на Нова Европа”. В експозицията са представени книги от дарената на Алма матер лична библиотека от близо 8000 тома на проф. д-р Хайнц Духарт – германски историк, който работи в областта на новата и най-новата европейска история. Дарението е в процес на обработка, но част от него вече е отразено в електронния каталог и е на разположението на студентие и преподавателите от Софийския университет, както и на научната общност в страната.
Пробен достъп до Science of Synthesis


science_of_synthesis.jpg  В периода 17.10.2016 г. – 30.11.2016 г. Университетска библиотека ”Св. Климент Охридски” предоставя пробен достъп до Science of  Synthesis, което e пълнотекстов  ресурс за методите в синтетичната органична химия. Предоставя критичен преглед на синтетичната методология, развиваща се от началото на 1800г. до сега в полето на органичната и органометална химия.
https://science-of-synthesis.thieme.com/
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 48 49 50


Университетска библиотека "Св. Климент Охридски" 2014