Уважаеми читатели,

Във връзка с извършване на ежегодната инвентаризация на фонда в изпълнение на изискванията на Закона за счетоводството и Наредбата за опазване на библиотечните фондове – в периода 01.08.2015 г. – 30.08.2015 г. Централната университетска библиотека ще бъде затворена за читатели съгласно Заповед №РД 19-267/22.06.2015 г. на Ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. 
 
В посочения период ще работят библиотеките от филиалната мрежа. 
 
Библиотеки  Археология, Геохимия и Библиотека за френска литература ще бъдат затворени в периодите: 
       
Археология - 03.08.2015 г. – 21.08.2015  г.        
Геохимия - 03.08.2015 г. – 21.08.2015 г. 
Библиотека за френска литература - 03.08.2015 г. – 31.08.2015 г.
Пробен достъп до IOPscience

IOPscience.gifВ периода 08.07.2015-10.11.2015 г. Университетската библиотека предоставя свободен достъп до информационната платформа    на Института по физика на Великобритания IOPscience extra.
Премиера на книги, представени от Университетското издателство

ui_logo.jpgНа 28 май (четвъртък) 2015 г. от 19.00 ч. Университетското издателство „Св. Климент Охридски” представи в Общата читалня на Университетската библиотека книги на трима съвременни български автори: Валентина Маринова - „Bad Time Stories”, Йордан Д. Радичков - „Малка човешка мелодия” (поредица Нова проза) и Русчо Тихов „Някога (1962-1966)” (поредица Съвременна поезия).
Официално представяне на разширената Дигитална научно-изследователска библиотека „Зограф”

zograf_tekst_1_thumb.jpgНа 19 май 2015 в Библиотека „Филологии“се състоя официалното представяне на разширената Дигитална научно-изследователска библиотека „Зограф”, съдържаща над 470 дигитални копия на славянски ръкописи, съхранявани в престижни колекции в страната и чужбина. Осъществяването на тази инициатива става благодарение на научноизследователската работа на колегите от Катедра „Кирилометодиевистика” и на сътрудничеството на Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” с различни български и чуждестранни научни и културни институции.
Представяне на книга на Игор Щикс в Университетската библиотека

shtiks_emblema.jpgНа 21 май (четвъртък) 2015 г. в Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” бе представена книгата на хърватския писател Игор Щикс „Елияховият стол”. Романът е носител на наградите „Ксавер Шандор Джалски” и „Киклоп” за най-добро хърватско белетристично произведение за 2006 г.
Представяне на книги на Робърт Кийосаки в Университетската библиотека

kiosaki_0.jpgНа 20 май (сряда) 2015 г. в читалня „Акад. Стоян Аргиров” бяха представени бестселърите на Робърт Т. Кийосаки „Богат татко, беден татко” и „Бизнесът на ХХІ век”.
Изложба „Поезията на камъка”

poezia_thumb.jpgВ деня на Светите братя първоучители Кирил и Методий и празника на библиотекаря – 11 май, в Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” бе открита изложбата „Поезията на камъка“. Съорганизатори на събитието са Националният музей „Земята и хората“ и Музеят по минералогия, петрология и полезни изкопаеми на Софийския университет. Изложбата е част от програмата на традиционните Майски дни на културата в Алма матер.
Посещение на колеги от САЩ в Университетската библиотека

nancy_thumb.jpgНа 11 май 2015 г. на посещение в Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” бяха г-жа Нанси Болт, секретар на Постоянния комитет на ИФЛА за библиотечни услуги за хора със специални нужди и директор на проекта за сертифициране на библиотечен персонал към Американската библиотечна асоциация, заедно с група библиотечни служители от САЩ.
Май 2015 г. - месец посветен на изданията на ООН в Университетската библиотека

un_site.jpg
Благодарствено писмо от Столична община

sofia_gerb_thumb2.jpgУниверситетската библиотека „Св. Климент Охридски” получи благодарствено писмо от Столична община за съдействието на филиална библиотека Теология при заснемането на документалния филм „София – градът на Божията Премъдрост” и за набирането на исторически и богословски материали, които да представят българската столица като интересна дестинация за поклоннически пътувания и религиозен туризъм.
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 10 11 12


Университетска библиотека "Св. Климент Охридски" 2014