Ценно дарение от De Gruyter Brill

Ценно дарение от De Gruyter Brill

След края на международната конференция на Европейската асоциация за библейски изследвания, на която Софийският университет „Св. Климент Охридски“ беше домакин, Университетската библиотека получи ценно дарение. 39 книги – актуални научни изследвания на библейска тематика ще могат да се ползват от преподаватели, докторанти и студенти в читалните на Университетската библиотека.

Сливането на издателските къщи De Gruyter и Brill ги утвърждава като едно от водещите издателства в областта на хуманитарните науки и извън тях. С обединението се превръщат в силен партньор на научната общност и се ангажират да развиват и разпространяват науката, водени от убеждението, че академичните изследвания са жизненоважни за развитието на обществото.

De Gruyter и Brill продължават да бъдат самостоятелни издателски марки със съответните брандове и издателски програми. Те използват сливането си, за да разширят глобалното си присъствие, да ускорят прехода към отворена наука и да укрепят капацитета си за цифрови иновации.